Samen macrofotograferen

Voor Koningsdag had ik een ochtendje macrofotografie georganiseerd. Niet zo zeer een workshop, maar gewoon even lekker de natuur in met een paar liefhebbers van macrofotografie, op zoek naar leuke onderwerpen en om wat ervaringen uit te wisselen.

Een paar dagen voor Koningsdag ben ik zelf naar de Waterleidingduinen gegaan. Want met de tot nu toe “winters frisse” lente zijn Libellen en Vlinders geen vanzelfsprekendheid, en wat zou er eigenlijk bloeien? Ik vond een mooi veldje Cipreswolfsmelk (Euphorbia Ciparissias) en probeerde zelf even hier een paar foto’s te maken. Een uitdaging, zo’n veldje vol geel spul, daar kwam ik snel achter. Hieronder wat voorbeeldjes:

En dan is Koningsdag daar. Wonder boven wonder treffen we het met het weer, het is droog en er staat niet al te veel wind. Met 3 fotografen lopen we naar het veldje met Cipreswolfsmelk. Daar treffen we behalve de bloemetjes ook de eerste Sint Jacobsvlinders aan. Met hun felrode/zwarte vleugels vormen ze een mooi contrast met de gele bloemetjes. Als we genoeg bloemen op de foto hebben gezet houden we een korte pauze. Daarna lopen we een stukje verder naar één van de vele poeltjes in de Waterleidingduinen. En zowaar….. we zien de eerste Viervleklibellen. Ze zijn nog maar net uitgeslopen en hangen aan een rietstengel in afwachting van een beetje zon. En onderweg terug naar de uitgang zien we nog Zandhagedissen, die ook wachten op de warme zon. Ze laten zich even fotograferen en kruipen dan weer snel onder de warme bladeren.

Zoals altijd, vraag ik de deelnemers om één foto uit te kiezen en aan mij op te sturen voor het verslag. Ik begrijp dat kiezen lastig is en ben altijd weer benieuwd wat de deelnemers gemaakt hebben. In onderstaande galerij zien jullie de resultaten:

Kon je deze keer niet mee? Kijk dan op de activiteitenkalender of neem even contact met mij op.

 

 

 

 

5 gedachten over “Samen macrofotograferen”

 1. Leuk om met zo’n groepje op pad te gaan. En zulke verschillende resultaten en interpretaties van eenzelfde dag fotograferen.
  De AWD is net wat te ver weg voor mij. maar een heerlijk gebied om rond te struinen.

  Gr. René

 2. Ontzettend leuk om dat wolfsmelk te zien 🙂
  Je kon je daar dan ook even heerlijk op uitleven met ook nog eens hele mooie resultaten.
  Ook leuk om met een groepje op pad te gaan die dezelfde hobby hebben.
  Je leert zo ook inderdaad weer van elkaar en kijkt soms ook weer anders tegen de onderwerpen aan.

  Groetjes, Helma

 3. Het is best een uitdaging Dick, al dat groen/geel en zo lekker dicht op elkaar. Daarbij zit er niet echt een fris geurtje aan dit bloempje. Benieuwd naar jouw resultaten.

 4. Dat veldje met wolfsmelk ken ik wel. Ik ben er al vaak langs gelopen en gedacht dat het niet zo fotogeniek zou zijn. Zodra mijn macrolens gerepareerd is (hopelijk snel, want het begint hoogseizoen te worden) toch maar eens een poging wagen. En anders volgend jaar. Je moet je grenzen tenslotte verleggen….
  Groetjes, Dick

 5. Wat een leuke blog, en hoe verschillend kun je 1 veldje bloemen vastleggen. Dat zie ik al aan jouw drie foto’s die ik alledrie erg mooi vind. ze zijn totaal anders maar hebben alledrie wat. Ook aan de foto’s van de deelnemers zie je zo goed hoe verschillend iedereen naar hetzelfde kijkt, erg leuk.
  groetjes Ghita

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.