Workshop Fotografie Bloeiend Zijpe

Bloeiende bollenvelden, ik hoef alleen maar de straat uit te rijden en ik zit er midden in, en ook op mijn werk heb ik met bloembollen te maken. Ik heb in de loop van de jaren dan ook aardig wat foto’s gemaakt, van het landschap, of lekker dicht met de macrolens op een bloem gekropen. Mooi, maar wel een beetje steeds hetzelfde.

Op de website van Bloeiend Zijpe zag ik een aankondiging voor een workshop fotografie tussen de bloeiende bollenvelden met zulke leuke “andere” foto’s dat ik mij besloot aan te melden. En zo reed ik afgelopen zaterdag naar de mooie Zijper Polder. Na een gastvrije ontvangst hield fotograaf Johan Pronk een inspirerend verhaal, waarna we “het veld” in gingen, op zoek naar onderwerpen/composities voor een originele foto.

Ik wil niet meteen alle tips en tricks van Johan verraden maar diverse voorwerpen, de deelnemers aan een schilderworkshop alsmede de aanwezigheid van een model zorgden voor voldoende mogelijkheden om te fotograferen, en ik heb in ieder geval een heleboel inspiratie opgedaan.

Onderstaand een paar foto’s die ik heb gemaakt.

5 gedachten over “Workshop Fotografie Bloeiend Zijpe”

 1. Dit zijn zeker hele andere foto’s dan je normaal van de bollenvelden ziet 🙂
  Af en toe iets anders houd het ook weer levendig.

  Groejtes, Helma

 2. Ach ja, het is wel weer eens wat anders. Mijn smaak is het niet helemaal, maar als jij er maar van genoten hebt en het leerzaam was! Persoonlijk zie ik liever foto’s zoals de laatste…
  Groetjes, Dick

 3. Ha Annemarie,
  zeker eens andere foto’s van de bollen. Leuk met de apparatuur tussen de bloemen. En een bijzonder model.

  Hartelijke groet, Corrie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.