Fujifilm Macro Experience

Voorop gesteld, dit blogje is geen review, het is puur een verslag van een middag fotograferen.

Enkele weken geleden heb ik mee gedaan aan de Fujifilm Macro Experience, tijdens dit evenement kon je geheel vrijblijvend diverse systeemcamera’s en lenzen van het merk Fuji uitproberen. Ik overweeg al een tijdje om over te stappen van een spiegelreflex camera naar een systeemcamera, en dit leek mij een mooie gelegenheid om eens te ervaren hoe dat is. Plaats van handeling: de vlindertuin in “De Orchideeënhoeve” in Luttelgeest.

Na enig overleg kreeg ik een Fuji T-X3 met in eerste instantie een 80mm. macrolens er op. Na een korte uitleg ging ik op verkenning in de vlindertuin. Natuurlijk, het is even wennen als je opeens een ander merk camera in je handen hebt, maar de bediening was relatief eenvoudig en al snel had ik de eerste vlinders op de foto. Na een tijdje heb ik nog een 100-400mm. zoomlens uitgeprobeerd en later nog een 60mm. macrolens. De tijd vloog, ik had nog zoveel meer willen uitproberen.

Kort gezegd, ik zou deze camera best willen aanschaffen. Maar de beslissing is nog lang niet genomen. Dat hoeft ook niet, want ik heb nog twee prima camera’s. Onderstaand een kleine selectie uit de foto’s die ik tijdens deze middag gemaakt heb.

! Reacties worden zichtbaar na goedkeuring

2 gedachten over “Fujifilm Macro Experience”

 1. Hoi Annemarie,
  sinds wij een keer met Dick zijn meegeweest pop excursie wil mijn ega ook het liefst een systeemcamera.
  ik moet toegeven dat het gesjouw met veel lenzen nou ook niet bepaald een pretje is. Het aanschaffen van zo’n systeemcamera is wel weer een dingetje want hoe weet je nou wat een geode is.
  Jij mocht deze dus uitproberen en dat is natuurlijk altijd leuk.
  Je foto’s zijn toch wel geslaagd .
  Groetjes, Helma

 2. Hoi Annemarie,
  Leuk om te zien dat je ook bezig bent met systeemcamera’s. DE resultaten met deze Fuji XT zien er in ieder geval zo op het oog wel goed uit. Als ik het goed heb is dit ee APS-C formaat camera. Zoals je misschien weet ben ik ook een poosje geleden overgestapt op een systeemcamera, een MFT fpormaat Olympus. Ik heb daar nog geen moment spijt van gehad. Het scheelt een hoop gesjouw en voor een amateur vind ik de kwaliteit ruim voldoende. Als het je louter om gewichtsbesparing gaat zou je misschien ook MFT kunnen overwegen. Verschil in sensor grootte is niet zo groot, maar hoe het met het gewichtsverschil zit weet ik eigenlijk niet. Olympus is echter wel een prijzig merk. Van Fuji weet ik het niet.
  Benieuwd hoe het verder afloopt met je keuze. Neem de tijd.
  Groet, Dick

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.