Speulderbos

Meestal blijf ik ver weg van plekken waar veel fotografen komen. Ik ga liever op zoek naar iets origineels, i.p.v. met veel fotografen op dezelfde plek te staan en allemaal met dezelfde plaatjes thuis te komen.

Maar het Speulderbos in de herfst stond toch wel hoog op mijn verlanglijstje, en zo zat ik gisterenochtend al om 06.15 in de auto richting mooie Veluwe. Al toen het licht werd realiseerde ik me dat dit een hele mooie ochtend ging worden. Zo jammer dat je op de snelweg niet even een fotostop kunt maken, laaghangende mist en een knalrode ochtendlucht zorgden voor spektakel onderweg.

Aangekomen op de Veluwe was het best frisjes na wat vorst in de vroege ochtend, en er stond geen zuchtje wind. Op naar de “dansende bomen”. Ik vond het nog best lastig om een mooie foto te maken, “door de bomen het bos niet meer zien” kon je hier wel heel letterlijk opvatten. Maar uiteindelijk toen de zon door de bomen begon te schijnen, waren de omstandigheden echt even heel fraai. Het duurde maar kort, daarna werd het licht knetterhard.

Tijd voor macrofotografie, en we gingen op zoek naar paddenstoelen. Zoals ook in veel andere natuurgebieden in Nederland, zijn paddenstoelen deze herfst amper te vinden. Maar één is genoeg en daarmee kun je heel wat macro-plezier beleven. Het was een mooie ochtend, daar in het Speulderbos. Voor herhaling vatbaar.

 

 

2 gedachten over “Speulderbos

  1. Mooie beelden ter opwarming van mijn verblijf in Elspeet volgende week. Speukderbos en Leuvenumse beek staan op het programma. Ik hoop wel op nog wat meer herfstkleuren en vooral op meer paddestoelen.
    Groet, Dick

  2. Dag Annemarie,
    De herfst biedt hoe dan ook kansen. Natuurlijk is het prettig als je niet teveel drukte om je heen hebt als je eropuit trekt. Iedereen legt het op zijn eigen manier vast. De (wellicht) weinige zwammetjes bieden prima mogelijkheden voor het maken van plaatjes die niet iedereen zo maakt. De sfeer, de kleuren, de zonnehapren en de rust blijven belangrijke onderdelen van het wandelen door de bossen. Het Speulderbos is daar een uitgelezen plek voor.
    Groet, Kees

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.