Speulderbos

Meestal blijf ik ver weg van plekken waar veel fotografen komen. Ik ga liever op zoek naar iets origineels, i.p.v. met veel fotografen op dezelfde plek te staan en allemaal met dezelfde plaatjes thuis te komen.

Maar het Speulderbos in de herfst stond toch wel hoog op mijn verlanglijstje, en zo zat ik gisterenochtend al om 06.15 in de auto richting mooie Veluwe. Al toen het licht werd realiseerde ik me dat dit een hele mooie ochtend ging worden. Zo jammer dat je op de snelweg niet even een fotostop kunt maken, laaghangende mist en een knalrode ochtendlucht zorgden voor spektakel onderweg.

Aangekomen op de Veluwe was het best frisjes na wat vorst in de vroege ochtend, en er stond geen zuchtje wind. Op naar de “dansende bomen”. Ik vond het nog best lastig om een mooie foto te maken, “door de bomen het bos niet meer zien” kon je hier wel heel letterlijk opvatten. Maar uiteindelijk toen de zon door de bomen begon te schijnen, waren de omstandigheden echt even heel fraai. Het duurde maar kort, daarna werd het licht knetterhard.

Tijd voor macrofotografie, en we gingen op zoek naar paddenstoelen. Zoals ook in veel andere natuurgebieden in Nederland, zijn paddenstoelen deze herfst amper te vinden. Maar één is genoeg en daarmee kun je heel wat macro-plezier beleven. Het was een mooie ochtend, daar in het Speulderbos. Voor herhaling vatbaar.

 

 

5 gedachten over “Speulderbos”

 1. Wauw, wat mooi. Prachtig hoe het licht op de blaadjes valt, en dan nog iets van mist in het bos, de zonnestralen….gewoon top omstandigheden. Maar je moet dan nog wel de foto maken. En ik herken het, dat speulderbos is heel mooi, maar er staan zoveel bomen, vaak oogt het rommelig. Ik zit ook heel aandachtig te kijken hoe jij dit hebt gedaan, je hebt die mooie kronkelinge bomen en het oogt niet rommelig. Top gedaan dus. Ook mooie macro’s. Jammer dat het voor mij te ver reizen is om er vroeg te zijn (met OV is gewoon niet te doen)….. dan geniet ik maar van de foto’s van anderen.
  groetjes Ghita

 2. Wat een prachtige serie foto’s van de bomen en de zonnestralen er bij.
  De paddenstoelen zijn ook prachtig.
  Ik ben net drie weken op de Veluwe geweest en het was echt geweldig, de natuur was super mooi.

 3. Hoi Annemarie,
  deze beelden zijn echt heel erg mooi.
  Niet alleen de paddestoel maar ook de bomen heb je heel mooi en sfeervol weten te “vangen”.

  Groetjes, Helma

 4. Dag Annemarie,
  De herfst biedt hoe dan ook kansen. Natuurlijk is het prettig als je niet teveel drukte om je heen hebt als je eropuit trekt. Iedereen legt het op zijn eigen manier vast. De (wellicht) weinige zwammetjes bieden prima mogelijkheden voor het maken van plaatjes die niet iedereen zo maakt. De sfeer, de kleuren, de zonnehapren en de rust blijven belangrijke onderdelen van het wandelen door de bossen. Het Speulderbos is daar een uitgelezen plek voor.
  Groet, Kees

 5. Mooie beelden ter opwarming van mijn verblijf in Elspeet volgende week. Speukderbos en Leuvenumse beek staan op het programma. Ik hoop wel op nog wat meer herfstkleuren en vooral op meer paddestoelen.
  Groet, Dick

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.