Voorbode van de herfst

Al ruim voordat de kalender de herfst officieel aankondigde, zag je in de natuur de eerste herfst-verschijnselen: blaadjes verkleurden, bloemen raakten uitgebloeid. In de maand september ben ik een paar keer op Buitenplaats Leyduin geweest, een leuk klein natuurgebied bij mij om de hoek. Hier kun je je uitleven als je paddenstoelen wil fotograferen, maar daarover later meer. De afgelopen weken heb ik me vermaakt met libellen, juffers en vlinders. In de onderstaande fotogalerij een kleine selectie:

4 gedachten over “Voorbode van de herfst”

 1. Hoi Annemarie,
  Voor mij geldt hetzelfde als voor Dick. Speciaal in het najaar kom ik er regelmatig, ook vooral omdat er veel variatie aan paddenstoelen is. Aan insecten besteed ik daar minder aandacht. Jij laat in ieder geval zien dat het verval in de natuur gepaard kan gaan met gevarieerd insectenleven
  Groet, Kees

 2. September was een maand met vooral aan het eind een paar mooie zonnige dagen en dan zie je nog veel insekten zoals libellen en vlinders.
  Aan jouw foto’s zie je aan de varens dat het herfst wordt en aan het mooie licht, want als je de beestjes ziet zou het zo ook maar zomer kunnen zijn.
  Ik wil binnenkort een dagje naar Leyduin, voor de paddenstoelen.
  groetjes Ghita

 3. Een mooie serie Annemarie.
  Die plaats is ook erg mooi want ik zie daar bij meerdere mooie platen van.
  Je hebt in deze post prachtige en warme herfstkleuren.

  Groetjes, Helma

 4. Een mooie verzameling. Leyduin is ook één van mijn favoriete natuurgebiedjes in de omgeving. Je kan er soms leuke dingen tegenkomen en zeker in de herfst kun je mij daar geregeld vinden, op zoek naar paddo’s!
  Groetjes, Dick

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.