Winterfotografie met de smartphone

Zoals iedere ochtend, vertrok ik ook vandaag in het donker op de fiets naar mijn werk. Daardoor, helaas, had ik niet door hoe mooi alles onder de aangevroren rijp zat. Daar kwam ik pas achter toen ik al een half uurtje op kantoor zat en het buiten licht werd.

Ai…. mijn fotocamera lag thuis, vrij nemen was geen optie. Maar na en tijdje moest ik gewoon even naar buiten, en bij gebrek aan beter mijn smartphone maar mee genomen om een paar foto’s rondom het bedrijf te maken. Ik ben niet zo handig in foto’s maken met zo’n mobieltje maar vandaag is het aardig gelukt, en toen ik de foto’s eenmaal terug zag, waren ze eigenlijk heel erg leuk. Zo leuk dat ik ze toch even wil delen op mijn website, voor deze ene keer. De laatste twee foto’s heb ik gemaakt onderweg naar huis. Het was zo mooi, ik moest gewoon even mijn fiets parkeren en genieten.

5 gedachten over “Winterfotografie met de smartphone”

 1. heel herkenbaar, ik zat ook te balen op mijn werk en kon in ieder geval smorgens zeker geen vrij krijgen.
  Gelukkig had ik bij vertrek mijn kleine cameraatje in mijn tas gedaan, en nadat ik om2 uur vrij had gekregen, kon ik toch nog wat winterplaatjes schieten.

  Maar jij hebt met jouw mobieltje toch ook erg mooie sfeerplaatjes kunnen maken, met name de detailfoto’s zijn heel goed geworden ( dat lukte mij dus niet met dat oude compactje).
  Hopelijk krijgen we deze winter nog een keer zo’n dag, maar dan wel als we vrij zijn…. 🙂
  groetjes Ghita

 2. Hoi Annemarie,

  deze platen zijn toch heel mooi geworden hoor.
  Jij hebt ze tenminste nog kunnen maken. Ik heb nog niets van dit dus ik geniet er dubbel van 🙂

  Groetjes, Helma

 3. Het gevoel van moeten werken terwijl het buiten prachtig is herken ik wel. Je hebt er het beste van gemaakt en dat heeft je toch nog een leuke serie foto’s opgeleverd. Uiteindelijk bepaald de fotograaf de foto en niet met welke camera je dat doet.

  Gr. René

 4. Het was inderdaad sprookjesachtig mooi. Het is dan jammer als je op zo’n dag moet werken. Je hebt in ieder geval een goede camera op je smartphone, want het zijn mooie beelden geworden.
  Groetjes, Kees

 5. Dat zijn best fraaie plaatjes toch. Leuk die gaasbodem en de plastic bakken. En dan krijg je er ook nog een mooie avondlucht bij! Die laatste twee foto’s is langs de Leidsevaart toch?

  Groetjes, Dick
  (Ik was vandaag al vroeg in de AWD, maar ook te vroeg weer naar huis).

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.