Macrofotografie in de stad

Macrofotografie, ja daar weet ik wel iets van, ik struin regelmatig met de macrolens op de camera door de natuur, op zoek naar bloemetjes, vlindertjes en ander klein spul. Maar macrofotografie in de stad ….. Nou dat leek me wel een uitdaging.

En aldus opgegeven voor de workshop “Macrofotografie, één kleur in de stad”. In dit geval de stad Leiden. Met vijf andere enthousiaste fotografen en Lise als onze gids en leermeester ontmoetten wij elkaar in de ochtend en onder het genot van een kop koffie vertelde Lise het één en ander over macrofotografie. Hierna hield ze een stapeltje omgekeerde kaartjes voor en mochten wij allemaal een kaart met daarop een kleur trekken. Met onze kleur voor deze dag togen we naar de binnenstad van Leiden. Mijn kleur was: ROEST.

Hieronder zien jullie wat ik zoal gefotografeerd heb.

 

5 gedachten over “Macrofotografie in de stad

 1. Wat heb je het thema mooi uitgewerkt. Prachtige foto’s, ik ben onder de indruk van wat je toch in een stad op een mooie manier kan vastleggen. Ik hou van dit soort detailfoto’s.
  Groetjes Ghita

 2. Iets heel anders, maar wel leuk! Of ik het echt macro vind weet ik nog niet. Gaat meer richting close-up, maar de scheidslijn is natuurlijk niet zwart/wit.

  Het is een mooie serie geworden, waar je kleur goed tot uitdrukking komt.

 3. Het is weer eens een heel andere manier om naar een stad te kijken. Net als bij andere vormen van macrofotografie opent zich zo een andere wereld, waar je anders toch snel aan voorbij gaat.
  Groet, Kees

 4. Nou…. dat is anders een hele mooie serie geworden Annemarie!
  Ik ben sowieso ook gek op macr maar wat ik hier zie daar zou ik niet zo gauw opkomen.
  Wel een heel erg leuk idee en ook nog eens heel mooi uitgevoerd.

  Groetjes, Helma

Een reactie plaatsen