Vroeg rondje struinen

5 mei, voor mij geen bevrijdingsfestival of andere festiviteiten. Mijn wekkertje gaat vroeg om een lekkere wandeling in de Waterleidingduinen te gaan maken. Ik wil een beetje trainen voor mijn aanstaande vakantie in bergachtig gebied, dus via een lange omweg loop ik naar één van mijn favourite plekjes voor macrofotografie. Na een broodje en koffie struin ik langs het poeltje en focus me in eerste instantie op een aantal spinnetjes die in de rietstengels hangen. Totdat…. mijn oog op iets heel anders valt, ik zie een libel uitsluipen en besluit dat proces gade te slaan. Tussen de eerste en de laatste foto zitten 20 minuten, wat is de natuur toch boeiend. Blij met mijn gemaakte foto’s loop ik terug richting Panneland. De terugweg duurt lang, ik zie nog meer Libellen en ook nog een mooie Zandhagedis. Wat een heerlijk ochtendje!

3 gedachten over “Vroeg rondje struinen”

 1. Wauw, die uitsluiper, wat mooi. Vorig jaar had ik het geluk dit vast te kunnen leggen. Dit jaar was ik net te laat denk ik….heel veel vliegende libellen maar geen uitsluiper.
  Dat vroege opstaan was het wel waard bij jou, prachtige serie
  groetjes Ghita

 2. Prachtig om het uitsluipen zo te kunnen volgen. Ik heb het zelf ook één keer mogen meemaken. Ik vind de eerste foto van de viervlek de mooiste van deze serie.

  Gr. René

 3. Hoi Annemarie,
  Het uitsluipen van libellen is altijd bijzonder om te volgen. Je kan het ook altijd op je gemak volgen, heel ontspannend. Bovendien krijg je dan ook kansen genoeg om de plaatjes te maken die je graag wilt. Wat mij betreft is je dat ook goed gelukt. Met zandhagedissen is geduld ook belangrijk. Als je tijd neemt kan je ook heel goed bekijken en fotograferen. Op zo’n manier zijn ochtenden in de natuur inderdaad topmomenten.
  Groet, Kees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.