Wandeling Bloeiend Zijpe 2016

Bloeiend Zijpe, alweer de 11e editie van dit mooie evenement dat ieder jaar in de maand april wordt gehouden Noord-Holland.

Gisteren was de jaarlijkse wandeltocht, die je dwars door de mooie bollenvelden van de Zijper Polder brengt. Het unieke van deze wandeltocht is dat je echt langs en door de bollenvelden loopt.

Met Paul als wandelmaatje was ik gisteren al vroeg op pad. Eerst even het ijs van de autoruiten krabben, maar we voelden het al, dit gaat een super mooie dag worden. En dat was ook zo! Windstil en jawel, de zon stond te stralen aan de blauwe hemel.

Paul en ik hadden gekozen voor de wandeling van 15 kilometer en hebben er zoals altijd weer super van genoten. De vele kleurrijke bollenvelden, de gezellige sfeer onderweg, de mooie molen waar je langs wandelt en ook het kleine natuurgebied “Het Wildrijk” was prachtig.

Het zou voor mij, vanuit mijn werkachtergrond, natuurlijk heel verleidelijk zijn geweest om bij ieder veld bloemen uitgebreid te kijken, namen te noteren en foto’s te maken. Maar dat is niet zo leuk voor mijn wandelmaatje, dus ik heb er bewust voor gekozen om het werk het werk te laten en gewoon te genieten van de wandeling. In het fotoverslag heb ik dan ook uitsluitend sfeerplaatjes gezet.

Wat ons betreft een geslaagde dag, en volgend jaar weer!

4 gedachten over “Wandeling Bloeiend Zijpe 2016

 1. Wat een prachtige dag. En hele mooie foto’s.
  Jammer dat het landschap hier en daar verpest wordt door windmolens.
  Maar het was voor de wandelaars wel genieten.

 2. Wat n leuke reportage! De foto’s zijn prachtig en de onderschriften treffend!

 3. Heerlijk kleurrijk blogje,en dat wildrijk is een soort Hallerbos in het klein.
  Weer een mooie vrolijke serie
  groetjes Ghita

Een reactie plaatsen