Zomergevoel

De tweede zaterdag van juli beloofde een prachtige dag te worden. Samen met mijn zus, die sinds kort ook iets meer met fotografie bezig is, ging ik op zoek naar wat fotomodellen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het was super rustig in de duinen en echt heerlijk weer. We vonden opvallend veel vlinders, die goed mee werkten voor de foto’s, eindelijk een paar vlinders die gewoon even rustig bleven zitten. De Grote Groene Sabelsprinkhaan was wel de kers op de taart. Wat zijn ze groot, we zagen er tientallen. En ze werkten ook bijzonder goed mee voor de foto’s. Na uren struinen waren we moe en tevreden. Een ijsje bij De Boshut bij ingang Panneland maakte ons zomerse gevoel compleet.

 

3 gedachten over “Zomergevoel”

 1. jazeker, die fladderende vlinders, zwevende libellen en het geluid van de sprinkhanen geven echt een zomer gevoel. Ik denk dat er in de AWD toch best veel vlinders zaten, zeker vergeleken met hier in en rond de stad. De sprinkhaan is ook altijd een leuk onderwerp, je moet hem wel net zien zitten, want ook al is hij groot, in het groen zie je hem bijna niet zitten.
  groetjes Ghita

 2. Ha Annemarie,
  een mooie zomerse zaterdag en dan niet druk in de AWD. Da’s mazzel; en bijzonder, denk ik. Hoewel het gebied natuurlijk groot genoeg is, dus als je maar ver genoeg doorloopt…
  Maar je hebt veel verschillende vlinders gezien en heel mooi op de foto gezet.
  Soms wil zo’n sabelsprinkhaan wel meewerken aan een fotoshoot, heb ik vorig jaar ook gemerkt. Jouw foto’s zijn goed gelukt.

  Hartelijke groet, Corrie

 3. Fraaie serie vlinderfoto’s. Het is geen slecht vlinderjaar dit jaar, volgens mij. De grote groene sabelsprinkhaan is ook altijd leuk om tegen te komen.Ik heb hem dit jaar nog niet gezien…
  Groet, Dick

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.