Januari 2019

Januari 2019, net zoals veel andere fotografen verlang ik naar winterse omstandigheden. Het laat even op zich wachten, januari begint wat het weer betreft grijs en saai. Maar in de loop van de maand brengt Koning Winter een bliksembezoekje aan ons land.

Op zondagmiddag 20 januari vervallen onverwacht de afspraken uit mijn agenda. En, het is super mooi weer. Ik weet dat het op zondagmiddag altijd erg druk is in de Waterleidingduinen maar ik ga toch. Al fietsend op het weggetje naar Panneland verbaas ik me al over de drukte. Ik besluit om richting verboden gebied te lopen en op zoek te gaan naar de Wilde Zwanen. Voordat ik in dat gebied ben, laat ik me even verleiden tot wat macro-fotografie, alle grassprietjes, mos, takjes etc. is prachtig aangevroren, het vraagt om een paar foto’s. Helaas is wel het licht heel fel en er zijn veel irritante schaduwen. Dus ik vervolg m’n weg. Na een tijdje zie ik twee Wilde Zwanen, heel in de verte. Te ver weg voor een goede foto, en helaas, in dit stukje van de Waterleidingduinen mag je niet van de paden af. Ik moet het er maar mee doen en wacht op betere kansen.

Ik hoef niet lang te wachten, twee dagen later valt er zowaar een paar centimeter sneeuw. Ik neem de volgende ochtend vrij en ben meteen bij zonsopgang in de Waterleidingduinen. Oké het pak sneeuw had ietsje dikker mogen zijn, maar het is toch genieten. Ik loop een eindje, zoek en vind wat plekken voor een foto, en loop door richting het Zwarteveldkanaal, één van mijn favoriete plekjes in dit gebied. Oh…. ik heb echt geluk, de Wilde Zwanen, die zich normaal vanwege de rust liever verstoppen in het verboden gebied, zwemmen voor me uit in het kanaal. Ik sluip er wat stilletjes achteraan, en na een paar minuten voelen ze mij blijkbaar niet als bedreiging. Ze stappen aan de overkant aan wal en beginnen met wat rek- en strekoefeningen, om daarna te beginnen aan een dutje. Ik kan een paar aardige foto’s maken, temeer omdat de zon er even wat mooi ochtendlicht overheen laat vallen. Wauw!! Mijn ochtend kan niet meer stuk. Tevreden loop ik terug naar Panneland, net op tijd, het wordt alweer druk.

Winter, het mag van mij nog even zo blijven, maar terwijl ik dit blog schrijf zijn de temperaturen boven nul en is er van winter geen spoor meer te bekennen.

! Reacties op dit blog worden zichtbaar na goedkeuring !

4 gedachten over “Januari 2019”

 1. Ha Annemarie,
  fijn dat de foto’s nu groot te zien zijn. Ze zijn het zeker waard om goed bekeken te worden.

  Hartelijke groet, Corrie

 2. Wat was het genieten he. Ik had ook het geluk om op de sneeuw dagen vrij te zijn of vrij te hebben gekregen.
  Mooie beelden heb je hier staan, ook nog van die zondag met de rijp. De toppers zijn toch wel de wilde zwanen, inderdaad ook met mooi licht.
  Ik had ze op 1 februari ook aan de kant, maar toen was het zo donker weer dat de foto’s niet mooi waren geworden.
  groetjes Ghita

 3. Goedemorgen Corrie, er heeft gisteren onderhoud aan mijn website plaats gevonden, kort nadat ik dit blog online had gezet. Daardoor kan de weergave van de foto’s tijdelijk anders zijn geweest. Inmiddels worden de foto’s weer normaal weergegeven. Groetjes

 4. Ha Annemarie,
  mooie serie winterfoto’s laat je hier zien.
  Wel jammer dat ze zo piepklein in beeld komen als je ze aanklikt; een aantal had ik graag wat groter bewonderd.

  hartelijke groet, Corrie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.