Vroege vogels – april 2020

Corona, ik ga er niet teveel woorden aan vuil maken. We moeten zoveel mogelijk thuis blijven en afstand houden. Ik probeer er natuurlijk het beste van te maken, en geniet van het thuis zijn. Maar gelukkig, een frisse neus halen mag, en van die vrijheid maak ik dankbaar en verstandig gebruik. Mijn bezoekjes aan de Waterleidingduinen zijn in ieder geval niet in de drukke weekenden en ook niet op mooie dagen overdag. Echt nieuws is dit niet want eigelijk ging ik toch al nooit op drukke tijdstippen. Nee, ik zet ook nu één keer per week heel vroeg de wekker en sta met zonsopgang voor het hek.

Het levert in ieder geval een paar fraaie sfeerplaatjes op. Dit alleen al maakt het vroege opstaan meer dan waard.

Verder is er in de eerste helft van april nog niet veel te beleven in het duin, het lentegroen moet nog groeien en voor de macrolens zie ik weinig geschikte onderwerpen. De vogels daarentegen laten uitbundig van zich horen. Nou ben ik nooit een echte vogelfotograaf geweest, mijn hart ligt bij macro en landschap. Maar, met de komst van mijn fantastische telezoomlens begin ik er lol in te krijgen, en probeer me er in te bekwamen. En dat resulteert in dit blog in een uitgebreide galerij met vogels. Oefening baart kunst, zullen we maar zeggen.

 

4 gedachten over “Vroege vogels – april 2020”

 1. Hoi Dick, het is de opbrengst van 3 dagen hoor, zo productief ben ik nou ook weer niet. Vooral de Spechten hebben me het knap lastig gemaakt. Gelukkig waren er ook een paar vogeltjes die wat geduldiger bleven zitten.

 2. Voor een beginnend vogelfotograaf geen slecht resultaat! Als dit allemaal van één dag is, is dit bovendien een behoorlijke opbrengst.
  Groet, Dick

 3. Dank je Corrie, ik begin er ook echt lol in de krijgen. Aanstaande donderdag ga ik een webinar volgen over het fotograferen van vliegende vogels. Maar ik verheug me ook op macro-fotografie, daarover binnenkort meer.

 4. Ha Annemarie,
  ik ben erg onder de indruk van jouw eerste stappen op het gebied van vogelfotografie.
  Prachtige beelden. De zingende koolmees is erg leuk, en die meerkoeten, tsja…waarom die altijd zo tegen elkaar tekeer gaan – levert wel leuk kijkspel op.
  Maar je hebt ook al vogels in de vlucht en mevrouw zaagbek zelfs met spiegeling!! Knap gedaan en mooi resultaat.

  Hartelijke groet, Corrie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.