Winter-voorbode?

Zaterdag 3 december, mijn wekkertje gaat als het nog aardedonker is. Na een lekkere kop koffie en het krabben van de autoruitjes rijd ik bij schemerlicht richting ingang Panneland van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ik hoop op mist en een mooie zonsopgang. Mijn geduld word even op de proef gesteld, op het weggetje naar Panneland loopt een kudde van een stuk of 12 losgebroken koeien en ze zijn niet van plan om ook maar één hoefje aan de kant te gaan. Één koe likt de koplamp van mijn auto schoon, een andere staart nieuwsgierig naar binnen. Ik bel de politie en vind vervolgens een gaatje om tussen de koeien door te rijden.

Mooi, precies met zonsopgang wandel ik het duingebied in. Het is koud en windstil. Helaas is de zonsopgang vandaag nogal gewoontjes, en ook de hoeveelheid mist is niet waar ik op hoopte. Maar toch!! Het is heel erg mooi en als dit een voorbode van de winter is dan verheug ik mij daar op. Ik wandel het Zwarteveldkanaal rond en geniet met volle teugen. Op de terugweg zie ik nog een IJsvogeltje maar die heeft helaas geen zin om even te poseren. Inmiddels begint het ook druk te worden met hardlopers en wandelaars. Tevreden wandel ik naar de auto.

7 gedachten over “Winter-voorbode?”

 1. Jammer genoeg is het tot nu toe bij een voorbode gebleven. Maar wie weet wat er nog in het vat zit. Dit heb je in ieder geval ‘in the pocket’. Een fraaie serie vanuit de AWD.

  Gr. René

 2. Hoi Annemarie,
  Prachtige foto’s van het winterlandschap.
  Leuk dat de koeien je koplamp schoon likte, maar je staat toch even vreemd te kijken als dat voor je auto staat.
  Groetjes Irma

 3. Hoi Annemarie
  Wat was het mooi he, vorig weekend. Ik was er zondagmorgen. Dat rustige winter weer met kou,rijp en zon…..dat mag van mij heel snel weer terug komen.
  Mooie landschapsfoto’s,met spiegelingen,dat spreekt mij altijd erg aan.

  groetjes Ghita

 4. Hallo Annemarie,
  Prachtige opnames van het verstilde winterlandschap. Leuk je beschrijving over je ontmoeting met de losgebroken koeien.
  Groeten,
  Roos

 5. Hoi Annemarie,
  Zoals voor zo velen is dit ook bij jou een favoriete plek. Als je het treft zie je er ook zaagbekken, brilduikers en wilde zwanen in de komende winter. Met deze vogels erbij worden jouw winterse beelden nog mooier. Wie weet komt dat nog. Deze beelden ademen duidelijk de sfeer en die heb je mooi vastgelegd. De ontmoeting met de koeien is wel hilarisch.
  Groet, Kees

 6. Prachtige serie, Annemarie.
  Ik mis de mist hier eigenlijk niet. Het prachtige zachtblauwe ochtendlicht, het water spiegelglad en de berijpte grond maken dit heel sfeervolle winterbeelden.
  Hartelijke groet, Corrie

 7. Hoi Annemarie,
  Ik dacht dat ik al geabonneerd was op de emailservice, maar hiervan had ik toch geen melding ontvangen. Dus nog maar eens gedaan.
  Een mooi verhaal met die koeien! Dat je dit allemaal nog mee kan maken hier in de Randstad. De zonsopkomst zat dan wat tegen (ik heb deze week een paar hele mooie gemist…), maar je hebt toch wel kunnen genieten van wat eerste winterse beelden in de Awd. Het Zwarteveldkanaal is sowieso al een van de mooiste plekjes, maar nu helemaal.
  Groetjes, Dick

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.