Winterblog 2017

Winter, ik hou er van. En de afgelopen tijd mochten we niet klagen. Ik had eigenlijk best druk, maar gelukkig had ik een paar keer tijd om even door de Waterleidingduinen te struinen, uiteraard met fotocamera. De IJsvogel liet zich opvallend vaak zien, maar vogels fotograferen, dat is niet zo mijn ding, ze zijn me meestal te vlug af. Uiteindelijk lukte het me om een foto te maken die ik hier wel wil plaatsen. In onderstaande galerij een paar foto’s die ik de afgelopen tijd gemaakt heb.

Ruimte voor macro-fotografie was er ook nog, een minuut of 10 plat op mijn buik liggen leverde mij de “foto van de maand” op op de website van Waternet.

miepsan
Ruig Haarmos met een toefje rijp erop. Het juryrapport kun je hier lezen.

Behalve fotograferen, heb ik ook nagedacht over de activiteiten die ik de komende tijd ga organiseren. Inmiddels heb ik de kalender online gezet, klik hier

De wintermaanden waren ook goed voor een heleboel uitzoekwerk, mapjes met foto’s stonden onaangeroerd op mijn PC. Inmiddels is het merendeel uitgezocht en soms ook op mijn website te bekijken, zoals het album van Kopenhagen.

Kopenhagen

Meer foto’s klik hier

5 gedachten over “Winterblog 2017”

 1. Heerlijk winterblogje. Mooie landschaps foto’s maar ook leuke details.
  En het ruig haarmos, wat is dat toch leuk om te fotograferen. En jij hebt het nog met een toefje rijp erop, super. Terecht de foto van de maand bij Waternet.
  Gaaf die ijsvogel, ik heb ze ook wel gezien afgelopen winter in de AWD, maar geen een fatsoenlijke foto kunnen maken.

 2. Hoi Annemarie,
  een mooie serie en ook hele sfeervolle serie van de AWD 🙂
  Qua vogels heb je er inderdaad toch wat gezien naast de ijsvogel en de reiger
  ook 3 wilde zwanen 😉 Gefeliciteerd met je foto van de maand.

  Groetjes, Helma

 3. Hoi Annemarie,
  Het blijft interessant om te zien hoe verschillend mensen tegen de winter aankijken en hun indrukken proberen vast te leggen. Mooie, herkenbare landschapsbeelden. En vogels fotograferen blijft een bijzondere vaardigheid. De soorten die je hier laat zien behoren bepaald niet tot de makkelijkste om vast te leggen.
  De foto van de maand is een schoonheid, beslist de moeite van het op de grond liggen waard.
  Groetjes, Kees

 4. Leuke serie, Annemarie. Toch wel drie vogels, wat zeg ik, zes vogels! Dat kanaaltje langs het Eiland van Rolvers is erg fotogeniek, zeker als het een beetje nevelig is. En nu leer ook nog wat: nooit geweten dat dat stukje Kippendellen zo heet. Ik denk tenminste de plek te herkennen (achter Rolvers, toch?). Ik heb ook met belangstelling je Kopenhagen foto’s bekeken. Als het meezit gaan wij daar deze zomer naartoe.
  Groetjes, Dick

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.